Vergi, Yatırım ve Para Kazanma
zeytinyagi-borsa-fiyatlari

Zeytinyağı Borsa Fiyatları

Zeytinyağı Borsa Fiyatları

Zeytinyağı Borsa Fiyatları, her gün değişiklik göstermektedir. Tıpkı diğer değerler gibi, gördüğü ilgiye göre değer kazanmaktadır. Zorlu bir üretimden geçen zeytinyağları; borsada da işleme açıktır. Birçok kişi tarafından güncel olarak Zeytinyağı Borsa Fiyatları da takip edilmektedir. Bu içeriğimizde toptan zeytinyağı fiyatları ne kadar, kilosu ne kadar, Zeytinyağı Borsa Fiyatları ne kadar gibi konulara değineceğiz.

zeytinyagi-borsa-fiyatlari
Zeytinyağı Borsa Fiyatları

Zeytinyağı Borsa Fiyatları 2024

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, birim fiyatları yani kilogram fiyatları günlük olarak değişiklik göstermektedir. Tabloda güncel fiyat listesini inceleyebilir, konu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Ürün Adı Birim En Az En Çok Ortalama
ZEYTİN YAĞI HAM Kilogram 200 Türk Lirası 204 Türk Lirası 202 Türk Lirası
ZEYTİNYAĞI SIZMA Kilogram 255 Türk Lirası 255 Türk Lirası 255 Türk Lirası
ZEYTİN SİYAH SALAMUR Kilogram 60 Türk Lirası 86 Türk Lirası 77 Türk Lirası
ZEYTİN YEŞİL HUSUSİ Kilogram 120 Türk Lirası 120 Türk Lirası 120 Türk Lirası
İNCİR KURU NATÜREL Kilogram 50 Türk Lirası 70 Türk Lirası 53 Türk Lirası

 

Eğer geçmiş fiyatlar için de bilgi sahibi olmak istiyorsanız, Ticaret Borsaları Ürün Fiyat Listesi platformundan güncel ve geçmiş verilere ulaşmanız mümkündür.

Zeytinyağı Borsası Kaç Para?

Zeytinyağı Borsası Kaç Para? Sorusu, birçok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Her gün güncelliği yenilendiği için, sabit bir fiyat vermek mümkün değildir. Güncel bilgi almak için her gün sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Toptan Zeytinyağı Fiyatları Ne Kadar?

Zeytinyağı toptan alındığında, daha uygun fiyata gelmektedir. Dolayısıyla birçok kişi, Toptan Zeytinyağı Fiyatları Ne Kadar? Sorusunu da sormaktadır. Aşağıda yer alan tabloyu inceleyerek, konu hakkında net bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ürün Adı Birim En Az En Çok
ZEYTİN YAĞI HAM KG 174 Türk Lirası 195 Türk Lirası
ZEYTİN YAĞI YEMEKLİK KG 250 Türk Lirası 250 Türk Lirası
ZEYTİNYAĞI SIZMA KG 255 Türk Lirası 280 Türk Lirası
ZEYTİN SİYAH SALAMUR KG 135 Türk Lirası 135 Türk Lirası
ZEYTİN YAĞLIK KG 31 Türk Lirası 46 Türk Lirası
ZEYTİN YEŞİL HUSUSİ KG 170 Türk Lirası 170 Türk Lirası

 

Zeytinyağı Nasıl Üretiliyor?

Zeytinyağı üretimi, zeytinin hasat edilmesiyle başlamaktadır. Bu süreç genel olarak ülkemizde zeytinlerin olgunlaştığı sonbahar aylarında gerçekleşmektedir. Hasat edilen zeytinler, yaprak ve dal parçalarından arındırıldıktan sonra yıkanmaktadır. Bunun ardından da özenle ezilmektedir.

Ezme işlemi zeytinlerin çekirdek ve et kısımlarının bir arada bulunduğu homojen bir karışım elde edilmesini sağlamaktadır. Elde edilen bu karışım yağın daha kolay ayrıştırılabilmesi için malaksasyon adı verilen bir işlemden geçirilmektedir.

Malaksasyon işlemi karışımın belirli bir süre boyunca karıştırılmasını ve ısıtılmasını içermekte, bu sayede yağın zeytin karışımından ayrılması kolaylaşmaktadır.

Yağın ayrıştırılması için genellikle iki yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntemler;

  • Santrifüj
  • Presleme olarak bilinmektedir.

Santrifüj yöntemi, zeytin karışımını yüksek hızda döndürerek yağın diğer katı ve sıvı bileşenlerden ayrılmasını sağlamaktadır. Presleme yöntemi ise karışımı baskı altında sıkıştırarak yağın çıkarılmasını gerçekleştirmektedir. Her iki yöntem de zeytinyağının kalitesini ve karakterini etkileyebilmektedir. Ayrıştırma işlemi sonrasında elde edilen zeytinyağı, tortu ve diğer istenmeyen maddelerden arındırılmak için dinlendirilmektedir. Ayrıca isteğe bağlı olarak filtre edilmektedir.

Zeytinyağı, kalite kontrol süreçlerinden geçirilerek depolanmakta ve tüketime sunulmaktadır. Kalite kontrol aşamasında yağın asitlik oranı, aroma ve lezzet gibi özellikleri değerlendirilmekte, bu özellikler yağın sınıflandırılmasında önemli rol oynamaktadır. Üretim sürecinin her aşaması, zeytinyağının kalitesi üzerinde doğrudan etkiye sahip olduğundan, üreticiler bu süreçleri dikkatle yönetmektedir.

 

YouTube video

 

Benzer yazılara ulaşmak için tıklayanız

Yoruma kapalı.